Eveniment

Deficit de medici la Ministerul de Interne. Instituţia caută 200 de specialişti

Deficit de medici la Ministerul de Interne. Instituţia...

Autor: Gabriela Ghitcuta

06.05.2016, 15:15 252

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunţă, vineri, printr-un comunicat de presă, că instituţia caută să angajeze medici în sistem.

Potrivit ministerului, în prezent, există un deficit de peste 200 de cadre medicale. Este nevoie de aceşti specialişti pentru a asigura asistenţă medicală celor 140.000 de angajaţi ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar şi pentru persoanele aflate în arrest preventive sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, se specifică în comunicat.

"Pentru etapa a V-a a Planului de reducere a deficitului de personal, care constă în încadrarea de specialişti, MAI este interesat să încadreze medici pentru reţeaua medicală proprie. Menţionăm că în prezent, în reţeaua medicală a MAI există un deficit de peste 200 de medici care ar trebui să asigure asistenţa medicală a celor aproape 140.000 de angajaţi ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar şi pentru persoanele aflate în arest preventiv sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrării", detaliază MAI.

Reprezentanţii MAI anunţă că pentru a acoperi acest deficit, în vară, vor scoate la concurs mai multe posturi pentru medici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO