Eveniment

Deficitul de personal din HoReCa este de 100.000 de angajaţi. Care sunt soluţiile. Călin Ile, preşedinte FIHR: Mizăm pe importul forţei de muncă din zonele non-UE şi pe mobilitatea forţei de muncă

Călin Ile, preşedinte FIHR: Este nevoie de un mix de soluţii şi prin abordarea fiecărei teme în parte vom reuşi să micşorăm această criză.

Călin Ile, preşedinte FIHR: Este nevoie de un mix de soluţii şi prin abordarea fiecărei teme în parte vom reuşi să micşorăm această criză.

Autor: Răzvan Botea

06.12.2018, 00:06 646

Din cele 400.000 de locuri de muncă din HoReCA, 100.000 este deficitul şi 50.000 sunt nepregătiţi.

Deficitul de forţă de muncă din zona HoReCa a ajuns la 100.000 de persoane, adică aproximativ 25% din locurile de muncă angrenate în această industrie. Soluţiile sunt importul forţei de muncă din ţările non-UE, relocarea forţei de muncă din România, dar şi concentrarea pe diaspora, precum şi o adaptare a sistemului de învăţământ.

„Un subiect arzător este problematica forţei de muncă şi încercăm să propunem către autorităţi o serie de soluţii. Spun o serie, pentru că este nevoie de un mix de soluţii şi prin abordarea fiecărei teme în parte vom reuşi să micşorăm această criză“, a spus Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR). Investiţiile din zona educaţiei sunt o parte dintre soluţii, însă acestea îşi vor arăta efectele pe termen mediu şi lung mai degrabă: „Investiţiile în educaţie sunt necesare. Am investit în susţinerea învăţământului în sistem dual, dar paşii sunt mici şi efectele se vor vedea în doi ani. Investim în licee cu profil de turism, dar acolo sunt undeva la 48.000 de persoane, iar deficitul este de 100.000 de persoane.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO