Eveniment

Delegaţia Angelei Merkel a fost atacată cu un cocktail Molotov la Chişinău

Delegaţia Angelei Merkel a fost atacată cu un cocktail Molotov la Chişinău

Autor: Radu Racu

23.08.2012, 11:13 5710

Coloana de maşini în care se afla delegaţia cancelarului german Angela Merkel a fost atacată miercuri seara la Chişinău, de un bărbat care a aruncat un cocktail Molotov, informează site-ul local de ştiri Publika, care citează surse judiciare.

Conform sursei citate, a aruncat un cocktail molotov miercuri seara, în jurul orei 21:00 spre coloana de maşini care se deplasa pe strada Mihai Viteazu, din capitala Republicii Moldova. Bărbatul a fost reţinut de un echipaj al Poliţiei Rutiere şi se află în arest. Site-ul de ştiri susţine că bărbatul are 23 de ani, este originar din Raionul Cimişlia, satul Valea Perjei.

Ministerul de Interne din Republica Moldova a confirmat joi dimineaţă atacul asupra coloanei, însă susţine că ţinta a fost premierul Vlad Filat şi nu cancelarul Angela Merkel. Instituţia a programat o conferinţă de presă pentru joi, la ora 12:00, în care va oferi mai multe detalii.

Cancelarul german Angela Merkel a sosit miercuri la Chişinău, unde a fost intâmpinată de premierul Vlad Filat pe aeroport.


Merkel a fost primită cu pâine şi sare în cadrul unei vizite de o zi, pregătită timp de mai multe săptămâni. După ceremonia oficială de pe Aeroportul Internaţional din capitala moldoveană, cancelarul urmează a fost primit de către premierul moldovean la Reşedinţa de Stat, unde cei doi au avut o întâlnire privată, potrivit programului vizitei, anunţat marţi.



O întâlnire a cancelarului cu grupurile partidelor politice parlamentare a fost prevăzută miercuri după-amiaza, înaintea celei cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO