Eveniment

Delegaţie japoneză, primită la Palatul Victoria de vicepremierul Paul Stănescu

Delegaţie japoneză, primită la Palatul Victoria de...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

16.01.2018, 14:09 244

Vicepremierul Paul Stănescu a primit, marţi, la Palatul Victoria, o delegaţie condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, cu însărcinări speciale în domeniul economic, după ce premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi-a anulat vizita la Guvernul României.

”Apreciem prezenţa dumneavoastră în România. Sunteţi deja prima delegaţie japoneză condusă la nivel de prim-ministru care vizitează România, acest gest confirmând dorinţa reciprocă de întărire a relaţiilor tradiţionale de prietenie între ţările noastre. Această vizită are o semnificaţie cu atât mai mare cu cât are loc în anul în care România marchează 100 de ani de la unirea tuturor teritoriilor locuite de români într-un singur stat naţional unitar. Festivităţile care vor avea loc de-a lungul întregului an au fost puse sub titulatura <Sărbătorim împreună> şi ne bucurăm să începem acest an aniversar alături de prietenii noştri japonezi”, a spus vicepremierul Paul Stănescu.

Potrivit acestuia, aprofundarea relaţiilor cu Japonia reprezintă o prioritate a componentei de politică externă a României.

”Dezvoltarea cooperării cu Japonia a reprezentat după 1990 şi va rămâne un obiectiv important constant a politicii externe a României, indiferent de formula politică a guvernării de la Bucureşti”, a adăugat Stănescu.

De asemenea, el a vorbit şi despre cele două investiţii din România care vor fi realizate cu aport japonez, magistrala de metrou M6 şi podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.

La rândul său, Kotaro Nogami a spus că firmele japoneze vor să facă afaceri în România.

”Pe fondul creşterii aşteptăprilor din acordului de parteneriat economic dintre Japonia şi UE, companiile japoneze au interese ridicate faţă de România, fiindcă are o industrie auto puternică a înregistrat cea mai remarcabilă creştere economică din ultimii ani dintre ţările europene”, a menţionat Kotaro Nogami.

Din delegaţia română au mai făcut parte miniştrii Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, Economiei, Gheorghe Şimon, cel pentru IMM-uri, Ilan laufer, precum şi preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu Japonia, Georgian Pop.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi-a anulat vizita la Palatul Victoria, după ce Mihai Tudose şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru al Guvernului României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO