Eveniment

Deloitte: Guvernul a luat mai degraba masuri economice pro-criza decat anti-criza

10.06.2009, 18:34 36

Masurile pe care le-a luat Guvernul prin noul Cod fiscal sunt mai degraba pro-criza, decat anti-criza, din moment ce se impoziteaza inclusiv companiile care nu au profit, sustine Pieter Wessel, partener la firma de consultanta si audit Deloitte Balcani, care conduce din martie 2009 operatiunile de consultanta fiscala la nivel regional din biroul de la Bucuresti.

"Cand am venit in Romania din Olanda, guvernul olandez luase deja masuri impotriva recesiunii, stabilise noi reglementari fiscale. Dar am fost oarecum surprins de ce am gasit aici. Noul Cod fiscal din Romania publicat acum doua luni avea mai degraba masuri pro-criza, decat anti-criza, din moment ce se impoziteaza si companiile care au pierderi", a spus Wessel.
El a precizat ca milioanele, "daca nu chiar miliardele de euro", reprezentand banii companiilor blocati de stat prin nerambursarea taxei pe valoarea adaugata sunt o mare problema.
"Mai grav este ca firmele nu vor sa dea in judecata statul, pe motiv ca devin dusmanul lui. Este absurd ca daca-ti ceri drepturile sa crezi ca devii dusmanul cuiva. Dar companiile spun ca 'ANAF-ul intotdeauna va gasi ceva in neregula'", spune Wessel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO