Eveniment

Cum arată demisia lui Ponta din funcţia de premier. Documentul a ajuns deja la Cotroceni. Duşa, propus prim-ministru interimar

Cum arată demisia lui Ponta din funcţia de premier....

Autor: Ştefan Pană

04.11.2015, 18:09 1196

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru a ajuns, miercuri seară, la Preşedinţie, în acelaşi document fiind înaintată şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar, conform unor surse oficiale.

În declaraţia de presă susţinută, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că premierul demisionar nu îi înaintase încă demisia, până la acel moment.

"Avem un guvern demisionar, aştept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia, demisia Guvernului şi, imediat după aceea, voi lua legătura cu partidele politice parlamentare şi voi convoca consultări cu partidele", a spus preşedintele.

Iohannis a menţionat că aceste consultări, "în varianta optimală", vor avea loc joi, cel târziu vineri.

"Vreau încă în cursul acestei săptămâni să finalizez prima rundă de consultări politice, pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluţionarea acestei situaţii", a adăugat şeful statului.

"Vom avea un guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează", a mai spus preşedintele.

Anunţul depunerii mandatului de către Victor Ponta a fost făcut miercuri, în jurul orei 10.30, de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea. La 15 minute, premierul a anunţat că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă şi a adăăugat că este nevoie de soluţii raţionale.

 

sursă foto: digi24

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO