Eveniment

Demitere surpriză la a treia cea mai valoroasă companie din România : Virgil Metea, CEO Romgaz, a fost dat afară, pe motiv că nu a respectat deciziile consiliului de administraţie

Demitere surpriză la a treia cea mai valoroasă companie...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.12.2017, 15:03 2717

Directorul general al Romgaz, Virgil Metea, a fost demis din funcţie, potrivit unui anunţ publicat de Romgaz pe site-ul Bursei de la Bucureşti. În locul lui va veni Corin-Emil Cindrea, director general adjunct, care va fi director general provizoriu. Consiliul de administraţie motivează demiterea pe motiv că Metea nu a respectat anumite decizii în managerierea companiei.

„Prin Hotarârea nr.36/14 decembrie 2017, Consiliul de Administraţie S.N.G.N. ROMGAZ S.A. revocă, în baza art. 2030 alin.(1) şi a art. 231 din Codul Civil, mandatul de director general al d-lui Virgil-Marius Metea, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între S.N.G.N. ROMGAZ S.A. şi d-nul Virgil-Marius Metea. Motivele revocării sunt: deficienţele în actul de management, nerespectarea şi nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorităţi de control şi reglementare, dar şi ale Consiliului de Administraţie”, se arată în anunţ.

Corin-Emil Cindrea va fi directorul general provizoriu al Romgaz, cu un mandat de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la maximum şase luni. Cindrea lucrează în Romgaz din 1999, unde a fost iniţial consilier juridic, iar ulterior şef serviciu licitaţii, director adjunct direcţia dezvoltare, director direcţia comecială, şef serviciu management pentru restructurare şi privatizare, director direcţia management resurse umane, director general şi director general adjunct. El vine în locul lui Virgil Metea, care a ocupat funcţia de director general începând din 2013.

De profesie inginer, Virgil Marius Metea a absolvit Institutul de Petrol şi Gaze din Ploieşti. A lucrat ca şef serviciu dezvoltare în Regia Autonomă Romgaz. Între 2002 şi 2013, a activat în domeniul distribuţiei gazelor naturale, ocupând funcţiile de director dezvoltare, director general, director general adjunct. În prezent, este membru în Consiliul de Administraţie şi director general al companiei Romgaz, o companie cu afaceri de 758 de milioane de euro în 2016.

Producătorul naţional de gaze Romgaz şi-a majorat valoarea cu 31% faţă de anul trecut, până la 2,577 miliarde de euro, clasându-se pe poziţia a treia în topul celor mai valoroase 100 de companii din România.

Anul trecut, Romgaz a avut afaceri de 758 de milioane de lei, cu 18% mai puţin faţă de 2016, şi un profit de 228 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO