Eveniment

Deputat USR din Comisia SRI: PSD sacrifică militari de carieră pentru a-l salva pe Dragnea

Deputat USR din Comisia SRI: PSD sacrifică militari de...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

28.11.2017, 15:44 439

„Am ajuns într-un moment în care, din păcate, Comisia SRI nu-şi mai îndeplineşte rolul ei legal, ci a intrat în siajul luptelor politice care nu ar trebuie să aibă loc în această comisie care are un singur scop, de a verifica legalitatea acţiunilor SRI”, a spus deputatul USR.

El a precizat că decizia de solicitare a demisiei generalului Dumbravă, votată marţi cu majoritate de Comisia SRI, contravine Hotărârii nr. 30 a Parlamentului prin care Comisia este înfiinţată şi care stipulează datoria Comisiei de a apăra onoarea SRI şi a cadrelor SRI.

„În cazul domnului Dumbravă nu există nicio probă clară care să arate vreo suspiciune că ar fi comis ceva în afara atribuţiunilor de serviciu. Ce s-a făcut azi se încadrează doar într-o luptă politică în care PSD sacrifică orice, chiar şi un militar de carieră, pentru a arunca o umbră asupra acuzaţiilor care sunt aduse conducătorului acestui partid (Liviu Dragnea, n.r.)”, a spus deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

El a arătat că a votat împotriva acestei decizii întrucât nu a găsit niciun argument solid care să o motiveze.

„Acuzaţiile făcute de domnul Manda nu au motivaţie reală, nici în afirmaţiile făcute de petenţi la audieri, nici în documentaţia primită de la SRI. Cred că domnul Dumbravă, din ce am văzut la audierea sa, e un militar profesionist care şi-a făcut datoria respectând legea (...) Până acum nu am găsit niciun motiv temeinic care să arate că SRI şi-ar fi depăşit cumva mandatul legal”, a spus deputatul USR.

Comisia SRI a decis, marţi, cu 5 voturi "pentru" şi 3 voturi "împotrivă", să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI.

Discuţia despre cererea de plecare din funcţie a lui Dumitru Dumbravă a fost anunţată de către preşedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO