Eveniment

Descurcati-va singuri! Guvernul nu stie sa relanseze economia. Comentati aici

Descurcati-va singuri! Guvernul nu stie sa relanseze economia
30.06.2009, 19:11 90

Niciunul din cei patru ministri din sectorul economic invitati de Ziarul Financiar nu a raspuns solicitarii de a participa la conferinta "Cum sa relansam economia", unde au fost discutate ieri masuri de relansare propuse de mediul privat.

In locul lor au venit secretari de stat sau n-a venit nimeni. Mesajul perceput de mediul de business a fost clar: am scapat fraiele economiei, descurcati-va singuri!
Gheorghe Pogea, ministrul finantelor, Adriean Videanu, ministrul economiei, Radu Berceanu, ministrul transporturilor si Vasile Blaga, ministrul locuintelor, au refuzat intalnirea cu peste 100 de oameni de business, lideri in domeniile lor de activitate. La inceputul anului, cand situatia economica nu era atat de dificila si aruncatul cu promisiuni mai prindea, ministrii au venit la conferintele ZF.
In acest timp, economia pierde 16 miliarde de euro, veniturile companiilor se reduc cu 30-40%, iar salariile de la stat raman mai mari ca la privat.
Au asteptat opiniile ministrilor si explicatii, printre altii, Dan Ioan Popp, proprietarul Impact, Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Constructorilor, Petre Bunescu, vicepresedintele BRD, fostul bancher Bogdan Baltazar, Victor Vadaneaux, fondul de investitii Centerra Management , avocatul Lucian Bondoc de la Salans, Catalin Cretu, seful Visa Romania, sau Razvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing. Participantii la conferinta au fost foarte critici ieri la adresa Guvernului, care se dovedeste incapabil sa taie risipa din cheltuielile publice, sa ramburseze TVA la timp sau sa urmareasca absorbtia banilor din fonduri europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO