Eveniment

Dispută între miniştrii Petrescu şi Nicolescu pe tema taxei pe stâlp

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Raluca Ghinea

01.10.2014, 00:00 114

Taxa pe stâlp va fi redusă de la începutul anului viitor fără excepţii, de la 1,5% la 1%, dar nu va fi aplicată pentru sondele petroliere din Marea Neagră, întrucât acestea sunt localizate în afara teritoriului României şi a apelor teritoriale, potrivit ministrului finanţelor Ioana Petrescu.

Ea s-a pronunţat ieri pe tema excepţiilor de la aplicarea taxei la solicitarea presei de a comenta declaraţiile ministrului delegat pentru energie Răzvan Nicolescu, care a arătat că lui nu îi plac excepţiile – cu referire la faptul că sondele din Marea Neagră vor fi exceptate de la plata taxei.

„Taxa se va reduce pentru toată lumea de la 1,5% la 1%, deci vorbim de o reducere de 33% din acest impozit începând de anul viitor. În ceea ce priveşte echipamentele off-shore - fiindcă de acelea discutăm - nu se găsesc pe teritoriul României sau în apele teritoriale, sunt la mai mult de 12 mile marine de ţărmul României. În lege, în amendamente, se defineşte foarte clar că este vorba despre construcţii speciale de pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României“, a spus Petrescu.

Ministrul a arătat astfel că, la taxa pe stâlp, este vorba despre definirea bazei de impozitare, aplicată doar echipamentelor speciale de pe teritoriul României şi din apele teritoriale aferente. Raluca Ghinea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO