Eveniment

Dezastru în ţară după o furtună extrem de violentă. Bilanţul până la această oră este de cel puţin doi morţi şi mai mulţi răniţi

Dezastru în ţară după o furtună extrem de violentă....

Autor: Adriana Mit, Mediafax

17.09.2017, 17:20 1136

Două persoane au murit, duminică, în urma unei furtuni violente care au avut loc în Timişoara. Una dintre victime, o femeie, a fost lovită de crengile unui copac la Zoo, iar un bărbat a murit după ce un panou publicitar căzut peste maşina în care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Două persoane au murit, iar cel puţin cinci au fost rănite, duminică, la Timişoara, în urma unei furtuni puternice, zeci de pompieri intervin la ora transmiterii acestei ştiri în tot judeţul Timiş, după ce acoperişuri şi copaci au fost smulşi de vânt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Elena Megherea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că două persoane au murit în urma furtunii puternice.

Este vorba de o femeie care se afla la grădina zoologică din Timişoara, peste care a căzut un copac, şi o altă persoană peste care a căzut un panou publicitar, în Calea Dorobanţilor, din oraş.

De asemenea, cel puţin cinci persoane sunt rănite.

“Se intervine în mai multe zone ale oraşului: avem copaci căzuţi, fire de current pe carosabil şi pe maşini şi acoperişuri smulse. Acum se intervine cu zeci de pompieri, au fost chemaţi pompieri de acasă pentru întăriri”, a afirmat Elena Megherea.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că sunt mai multe străzi blocate, iar în mai multe zone ale oraşului, locuitorii au rămas fără curent şi apă.

“Din păcate, oraşul nostru a fost lovit de o furtună cumplită. Acum a trecut. Dar, în urma ei, am rămas cu o mulţime de străzi blocate, cu curentul şi apa întrerupte într-o mare parte a oraşului, cu clădiri cu acoperişul deteriorat sau chiar dislocat, cu copaci şi stâlpi puşi la pământ, etc., dar şi cu persoane rănite şi chiar cu deces. Am dat dispoziţii ca forţele proprii ale Primăriei -Horticultura, SDM, Retim, Aquatim, Colterm, Poliţia Locală, Direcţia de Mediu şi Direcţia Edilitară- să intre în acţiune şi să asigure reintrarea cât mai grabnică în normalitate. Evident, colaborăm cu ISU, Poliţia Naţională, Enel şi celelalte instituţii cu prerogative în astfel de situaţii. Vă rog şi pe dv, stimaţi timişoreni, să vă aduceţi aportul în acest sens”, a scris Nicolae Robu, primarul Timişaorei, pe pagina de facebook, înainte de confirmarea celui de-al doilea deces.

Judeţul Timiş se află sub atenţionare cod portocaliu de furtună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO