Eveniment

Domo a cumparat o retea de 9 magazine de electrocasnice in Ungaria

Domo a cumparat o retea de 9 magazine in Ungaria

Lorand Szarvadi

08.06.2009, 19:09 311

Domo, unul dintre primii trei retaileri de electrocasnice de pe piata romaneasca, a preluat luna trecuta reteaua de noua magazine Electro World din Ungaria, cu o suprafata medie de vanzare de 5.000 mp, intr-o tranzactie de cateva milioane de euro.

Astfel, pentru compania romaneasca controlata de fondul de investitii Equest Investments Balkans criza a adus acum o oportunitate: preluarea Electro World, intr-o tranzactie despre care "s-a spus ca am platit un euro, dar totalul investitiei este de cateva milioane de euro", declara Lorand Szarvadi, directorul general al Domo, care insa nu da o cifra exacta. El precizeaza totusi ca a fost vorba de o "tranzactie mai complicata, care a implicat renegocierea chiriilor pentru spatii, plati compensatorii si garantii in conturi escrow".
Spatiile preluate de Domo au fost operate de retailerul britanic Dixons (concurent al gigantului MediaMarkt, divizia de electroretail a grupului german Metro), care a luat decizia strategica de a se retrage de pe pietele din regiune. In timp ce retailul local de produse electrocasnice se confruna cu scaderi de pana la 40% ale vanzarilor, Domo a decis sa se extinda pe o piata regionala, in conditiile in care mutarile similare ale unor companii romanesti se pot numara pe degete. Controlata de Cezar Rapotan, Arabesque, a cum-parat firme concurente in Ucraina si Moldova.
Tot in zona vecina granitelor tarii si-a extins afacerea si italianul Enrico Perini, care a dezvoltat grupul de firme Romstal.
Catre piete mai indepartate (Italia si Franta) s-a indreptat Jolidon, detinuta de Gabriel Cirlig.
Pentru anul in curs, previziunile Domo, retea cu 130 de magazine si peste 75.000 mp. de vanzare, indica o cifra de afaceri de 230 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de rezultatele anului trecut, cifre care nu includ insa operatiunile de pe piata ungara.
 
Cititi mai multe despre planurile Domo pe piata ungara in numarul de maine al revistei BUSINESS Magazin
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO