Eveniment

Donald Trump numeşte pentru prima oară o femeie la conducerea CIA, serviciul american de spionaj. Gina Haspel are un trecut controversat, fiind implicată în tehnici dure de tortură, care ulterior au fost interzise

Donald Trump numeşte pentru prima oară o femeie la...

Autor: Ştefan Stan

13.03.2018, 16:01 1655

Gina Haspel îi va lua locul lui Mike Pompeo la şefia CIA, agenţia americană de informaţii, devenind prima femeie numită în această poziţie. Ea este un spion de carieră, care a condus la o închisoare CIA din Thailanda, unde suspecţii de terorism erau interogaţi extrem de dur, cu tehnici pe care preşedintele Trump le susţinea. 

Ea a început să lucreze la CIA în 1985. Ea a fost aleasă director adjunct al CIA chiar de Donald Trump în 2017. Mike Pompeo spunea atunci despre ea că este un ”exemplu de ofiţer de informaţii, un patriot devotat care aduce agenţiei o experienţă de peste 30 de ani. Ea este de asemenea un lider cu abilităţi de netăgăduit să rezolve lucrurile şi să-i inspire pe cei din jurul ei”. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, care va fi înlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Preşedintele Donald Trump a făcut anunţul pe platforma de microblogging Twitter. "Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de Stat. Va avea o activitate formidabilă! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitate!", a transmis Donald Trump.

"Gina Haspel va fi noul director al CIA, prima femeie numită în această funcţie. Felicitări tuturor!", a precizat Trump.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO