Eveniment

Dorina Tiron, cel mai puternic om din infrastructura

Dorina Tiron preia din nou infrastructura

Dorina Tiron

12.03.2009, 19:08 405

Dorina Tiron, fostul director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, a fost numita din nou in functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), dupa ce a mai ocupat aceasta functie in perioada 2006-2007, in mandatele lui Gheorghe Dobre si Radu Berceanu.

Tiron l-a inlocuit pe directorul interimar al CNADNR, Cristian Duica. Acesta a asigurat interimatul dupa ce ministrul transporturilor l-a eliberat din functie la sfarsitul anului trecut pe Dorin Debucean. "Vom gasi in scurt timp o formula prin care CNADNR sa devina mult mai eficienta si mai coerenta", a spus ministrul transporturilor Radu Berceanu, care a explicat ca desemnarea Dorinei Tiron in aceasta functie este fundamentata pe o analiza detaliata a activitatii desfasurate anterior.
Tiron a renuntat in 2007 la functia de director general al CNADNR, preferand sa se intoarca la Directia Regionale de Drumuri si Poduri Iasi. "Doamna Tiron nu a fost demisa, ci a preferat sa se intoarca la fosta functie. Am avut o cooperare foarte buna, doamna Tiron fiind apreciata pentru faptul ca nu are coloratura politica si ca se ocupa de o viata de proiectele de reabilitare si modernizare a drumurilor nationale. Insa nu stiu in ce masura va face fata situatiei actuale, cand CNADNR trebuie sa aiba un manager care sa rezolve problemele atragerii fondurilor europene pentru infrastructura", a declarat pentru ZF Ludovic Orban, fostul ministru al transporturilor.
Tiron a absolvit, in 1986, Facultatea de Constructii, Cai Ferate, Drumuri si Poduri, din cadrul Institutului Politehnic Iasi, si lucreaza, din 1994, in cadrul Directiei Regionale Iasi a CNADNR. Intre 2003 si 2006, Tiron a fost director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, iar in perioada 1999 - 2003 a avut functiile de director tehnic si director general al acestei Directii.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO