Eveniment

Dosar penal după accidentul aviatic din judeţul Iaşi. Supravieţuitorul se află în stare stabilă

Dosar penal după accidentul aviatic din judeţul Iaşi....
20.08.2017, 18:14 438

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au deschis, duminică, un dosar penal după accidentul aviatic din zona localităţii Tătăruşi, în care pilotul şi-a pierdut viaţa. Supravieţuitorul, un bărbat din localitate este internat în spital, în stare stabilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) au ajuns duminică la Tătăruşi şi au început ancheta pentru a stabili modul în care s-a produs accidentul şi care au fost cauzele prăbuşirii.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, dar şi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute în codul aerian al României.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că avionul care s-a prăbuşit sâmbătă a fost produs în 2009 în Germania.

De cealaltă parte, pasagerul din avionul prăbuşit în comuna ieşeană Tătăruşi sâmbătă după-amiază este în stare stabilă, însă are o fractură de bazin.

„Pacientul este internat la Clinica de Chirurgie, este stabil, conştient. El a suferit contuzie craniană, hemosinus, fractură de bazin fără deplasare, mai multe contuzii în zona . Prognosticul vital este bun”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi.

Bărbatul de 33 de ani este fiul pădurarului din localitate.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă după-amiaza, în zona localităţii Tătăruşi, judeţul Iaşi, în timp ce efectua antrenamente pentru un spectacoldemonstrativ ce ar fi urmat să aibă loc de Zilele Comunei. Pilotul, care avea foarte multe ore de zbor, a murit, iar un alt bărbat, localnic, a suferit răni grave, fiind transportat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO