Eveniment

Două angajate ale unei bănci din Alba au luat banii a 108 clienţi; prejudiciu de 3,2 milioane lei

Două angajate ale unei bănci din Alba au luat banii a...

Autor: Firuta Flutur

09.09.2016, 08:41 22548

Două angajate ale unei bănci din judeţul Alba şi-au însuşit banii din conturile personale de depozit a peste 100 de clienţi şi au creat astfel un prejudiciu de peste 3.200.000 lei, poliţiştii efectuând în acest caz, vineri, patru percheziţii domiciliare în Zlatna şi localitatea Tăuţi.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează vineri 4 percheziţii domiciliare în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 3.200.000 lei, prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit. Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române remis vineri MEDIAFAX.

Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate, iar pe numele celor două femei au fost emise mandate de aducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO