Eveniment

Două judeţe, sub avertizarea codului portocaliu de inundaţii

Două judeţe, sub avertizarea codului portocaliu de...

Autor: Departamentul Social

27.11.2015, 11:04 192

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru râul Teleorman, pe sectorul din judeţele Argeş şi Teleorman fiind posibil să se producă, vineri, inundaţii locale, din cauza viiturilor. 

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, râul Teleorman, pe sectorul aferent staţiei hidrometrice Tătărăştii de Sus, este sub avertizare cod portocaliu vineri, până la ora 16.00.

Creşterile de debite, care pot duce la depăşirea cotelor de inundaţie, sunt urmarea propagării viiturilor formate anterior în bazinul superior al râului Teleorman.

Bucureştiul şi 35 de judeţe sunt, vineri şi sâmbătă, sub avertizare cod galben, fiind anunţate ploi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, precipitaţii mixte în vestul şi nordul Moldovei, Transilvania, Banat şi ninsori în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

Precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare vor fi şi sâmbătă după-amiază, precum şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO