Eveniment

Drumul dintre Suceava şi Iaşi va fi modernizat cu 80 de milioane de euro din bani europeni

Drumul dintre Suceava şi Iaşi va fi modernizat cu 80 de...

Autor: Tibi Bujdei

07.08.2015, 00:00 4991

Nechifor a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est au fost avizate pentru finanţare patru axe rutiere din această regiune, cea mai importantă fiind axa Iaşi - Suceava ce prevede reabilitarea de drumuri judeţene din cele două judeţe pe traseul Iaşi-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Budeni-Dolhasca-Liteni-Udeşti-Bosanci-Ipoteşti-Suceava-Moara-Liteni-Zahareşti-Stroieşti-Vâlcele-Costâna-Dărmăneşti-DN2, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a explicat că acest proiect, cu o lungime de 170 de kilometri, este cel mai mare proiect de drum ce va fi finanţat prin POR 2014-2020 axa 6-Infrastructură.

Nechifor a precizat că prin POR 2014 - 2020 sunt disponibili 8,25 de miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro finanţare nerambursabilă de la UE, iar pentru axa de infrastructură suma alocată este de 907 milioane de euro.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, proiectul pe axa Iaşi - Suceava este cel mai important proiect strategic al regiunii de dezvoltare nord-est pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T.

Drumurile care vor fi modernizate de pe acest traseu au fost proiectate în anii ’70 pentru maxim opt tone pe osie, iar în prezent se circulă cu autocamioane care depăşesc 20 de tone pe osie.

Întregul proiect este estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care se vor moderniza, din care 74,66 în judeţul Suceava şi 94 de kilometri în judeţul Iaşi.

CJ Suceava şi CJ Iaşi s-au asociat anul trecut în vederea realizării unui astfel de proiect strategic pe finanţarea 2014-2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO