Eveniment

După 25 de ani, Metrorex deschide staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti din nordul Capitalei

După 25 de ani, Metrorex deschide staţiile de metrou...

Autor: Mirabela Tiron

30.03.2017, 15:07 11507

Metrorex deschide oficial pe 31 martie staţiile de metrou Laminorului, aflată la intersecţia bulevardelor Laminorului şi Bucureştii Noi, şi Străuleşti, din partea de nord a Capitalei. Pasagerii vor putea călători cu metroul, pentru prima dată, pe tronsonul Parc Bazilescu-Lac Străuleşti (2,1 kilometri) din cadrul Magistralei 4.

În decembrie anul trecut compania a efectuat o serie de verificări la căile de rulare, la instalaţiile de ventilaţie, electrice şi sanitare înainte de recepţia lucrărilor pentru obiectivul de Magistrala 4 – Extinderea cu două noi staţii de metrou: Laminorului şi Străuleşti.

Magistrala 4: Racordul 2. Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti a fost finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial - "Transport" şi de bugetul de stat.

Metrorex a atribuit unui consorţiu condus de compania italiană Astaldi contractul privind extinderea reţelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străuleşti, magistrala 4, contractul semnat în iulie 2012 având o valoare de 714,73 milioane lei, fără TVA. Asocierea reuneşte şi firmele Somet, TIAB şi Uti Construction & Facility Management.

Contractul viza extinderea reţelei cu două staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti) şi a inclus lucrările de structură tunel, structura aferentă staţiilor, un depou de metrou şi un terminal multimodal, potrivit ultimelor date.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO