Eveniment

După două luni de declaraţii, primul pas concret pentru companiile care vor ajutoare de stat

După două luni de declaraţii, primul pas concret...

Autor: Răzvan Botea

12.07.2018, 00:04 266

♦ Peste 300 de companii ar putea primi ajutoare de stat pentru investiţii.

Guvernul a adoptat miercuri hotărârea de guvern prin care se modifică schema de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economie (807/2014), un proiect cu un buget maxim de 4 mld. lei până în 2020, din care 638 mil. lei alocaţi pentru acest an şi cu o ţintă de 300 de companii beneficiare.

Publicarea hotărârii de guvern este astfel primul pas concret pe care îl face gu­vernul pentru a da drumul la investiţii cu ajutoare de stat, în condiţiile în care în 2017 schema nu a fost operaţională (nu s-a deschis nicio sesiune de proiecte). La jumătatea lunii mai din acest an guvernul a organizat o conferinţă în care a anunţat lansarea schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economia românească.  La eveniment au partici­pat alături de Liviu Dragnea şi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, dar şi minis­trul pentru antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO