Eveniment

Economia a crescut cu 0,1% în T4 faţă de trimestrul precedent. Analiştii estimau scădere

 Economia a crescut cu 0,1% în T4 dar România rămâne în recesiune

Autor: Radu Racu

15.02.2011, 10:00 35

Economia României a crescut în ultimele trei luni ale anului2010 faţă de trimestrul precedent cu 0,1%, însă a înregistrat oscădere de 0,6% pe seria brută şi de 0,5% pe seria ajustatăsezonier faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, conform datelorpreliminare publicate marti de Institutul Naţional deStatistică.

In anul 2010, comparativ cu anul 2009, Produsul intern brut(serie brută) s-a redus cu 1,2%, precizează INS. Prognoza oficialăpentru anul 2010 indica o scădere economică de 1,9%.

Preşedintele României Traian Băsescu a anunţat surprinzător căRomânia nu va mai avea o creştere negativă în trimestrul IV alanului trecut, contrazicând previziunile celor mai mulţi analişti.

"Au început deja să apară câteva semne pozitive împotrivatuturor estimărilor. România nu va mai avea o creştere negativă întrimestrul IV al anului trecut şi vor ieşi calculele săptămânileurmătoare. S-ar putea ca din primul semestru al acestui an săîncepem creşterile pozitive", a spus preşedintele într-un interviupublicat ieri de România Liberă.

Majoritatea analiştilor anticipau că în ultimul trimestru alanului s-a înregistrat o scădere a PIB atât faţă de al treileatrimestru, cât şi an la an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO