Eveniment

Economia a crescut în T2 cu 0,3-0,4%. Inflaţia, estimată la 4,8% în acest an - surse guvernamentale

Economia a crescut în T2 cu 0,3-0,4%. Inflaţia, estimată la 4,8% în acest an - surse guvernamentale

Autor: Mediafax

31.07.2011, 14:28 553

Guvernul estimează pentru trimestrul al doilea o creştere aProdusului Intern Brut cu 0,3-0,4% faţă de primul trimestru şi orată a inflaţiei la sfârşitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, audeclarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate în întâlnirile avute sâmbătă şiduminică de reprezentanţii Guvernului cu membrii delegaţieiFondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi BănciiMondiale, la care a participat şi premierul Emil Boc, au arătatsursele.

Oficialii guvernamentali au transmis că datele existente privindevoluţia economiei permit menţinerea ţintei de creştere cu 1,5% aProdusului Intern Brut (PIB) în acest an faţă de 2010 şi indică onouă creştere economică în al doilea trimestru.

"Dacă activitatea din luna iunie se menţine la nivelul din lunamai, Guvernul estimează că Produsul Intern Brut din trimestrul IIar putea fi cu 0,3-0,4% peste cel din trimestrul I şi cu aproape1,5% peste cel din trimestrul similar al anului trecut", au arătatsursele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO