Eveniment

Economia României s-a mişcat mai bine în T1 faţă de datele iniţiale

Economia României s-a mişcat mai bine în T1 faţă de datele iniţiale: creştere de 0,7% faţă de trimestrul anterior şi de 1,7% faţă de acelaşi interval din 2010

Autor: Radu Racu

08.06.2011, 10:00 1612

Economia României a crescut în primul trimestru al anului cu0,7% faţă de ultimele trei luni din 2010 şi cu 1,7% faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut, conform datelor ajustate sezonierpublicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

În datele preliminare publicate la jumătatea lunii mai, INSanunţa o creştere economică de 0,6% în primele trei luni ale anuluifaţă de trimestrul anterior, şi de 1,6% faţă de primele trei lunidin 2010. Datale publicate atunci marcau ieşirea din recesiune aRomâniei, acesta fiind al doilea interval consecutiv de creştereeconomică.

Datele ajustate publicate miercuri de INS arată că industria afost ramura de activitate care a înregistrat cea mai mare creşterea volumului de activitate, cu 10,1%, urmată de comerţ, reparareaautomobilelor şi articolelor casnice; hoteluri şi restaurante;transporturi şi telecomunicaţii, cu 1,1%.

O analiză publicată de Ziarul Financiar pe 15 mai, dupăanunţarea datelor preliminare arăta că avansul PIB-ului de 1,6% întrim. I a fost de¬ter¬mi¬nată de creşterea exporturilor cu 40%, iarexporturile au fost îm¬pinse de Duster, care au crescut cu 500% peprimul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO