Eveniment

Electrica este la maxime pe bursă după ce Enel a spus că vinde businessul local până la finalul anului

Electrica este la maxime pe bursă după ce Enel a spus...

Autor: Roxana Pricop

28.08.2014, 00:04 576

Analiştii se aşteaptă ca Electrica să oferteze pentru cel puţin una dintre cele trei distribuţii de energie scoase la vânzare de Enel.

Acţiunile grupului de distribuţie Electrica (EL) au închis şedinţa de ieri la un preţ de 11,32 lei, prag record, după o creştere de 1,43% pe o piaţă în stagnare.

Cotaţia de ieri este cu 0,6% peste preţul de la listare, aceasta fiind prima şedinţă de la listarea din 4 iulie când preţul acţiunilor este mai mare decât cotaţia de 11,25 lei din prima zi de tranzacţionare. Electrica are o valoare de 3,86 miliarde de lei.

Creşterea acţiunilor Elec­trica are loc în condiţiile în care directorul general al grupului italian Enel, Francesco Starace, a declarat marţi pentru Reuters că va finaliza procesul de vân­zare a activelor din România şi Slovacia până la sfârşitul anu­lui. Enel a anunţat în luna iulie că a început procesul de vân­zare a operaţiunilor de distri­buţie şi vânzare a energiei din România şi Slovacia, în cadrul unui program de reducere a datoriilor.

Analiştii se aşteaptă ca Electrica să oferteze pentru cel puţin una dintre cele trei distribuţii de energie scoase la vânzare de grupul italian Enel. După oferta de listare, Electrica are în conturi cash de peste 2,5 miliarde de lei pentru dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO