Eveniment

Cea mai mare licitaţie din istoria României: 3 mld de euro pentru drumuri

Elena Udrea scoate la licitaţie cea mai mare afacere a anului - 13,8 miliarde lei pentrut drumuri

Autor: Popescu Emil

07.01.2011, 18:44 107

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va organiza olicitaţie estimată la 13,87 miliarde lei (3,2 miliarde euro) pentruProgramul de Dezvoltare a Infrastructurii, vizând printre alteleconstrucţia a 10.000 km drumuri şi a sistemelor de canalizare şialimentare cu apă a localităţilor, informează Mediafax Business.Aceasta este cea mai mare licitaţie organizată de autorităţi, încondiţiile în care valoarea totală a licitaţiilor organizate peportalul e-licitaţie este de circa 15 miliarde de euro pe an.

Procedurile de adjudecare vor începe la 1 februarie, potrivitunui anunţ al instituţiei publicat pe SEAP.

Lucrările vizează 10.000 km drumuri judeţene şi de intereslocal, modernizarea satului românesc şi realizarea unui sistem decanalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă alocalităţilor.

În ceea ce priveşte principalele condiţii financiare şimodalităţi de plată, instituţia notează creditele bancare cugaranţie de stat, sume alocate anual cu această destinaţie dinfonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul destat, prin bugetul MDRT, precum şi din alte surse de finanţarelegal constituite.

Guvernul a aprobat, în noiembrie, o ordonanţă de urgenţă pentrurealizarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii,care se va derula în perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat deministerele Dezvoltării şi Mediului.

Componenta gestionată de Ministerul Dezvoltării esteinfrastructura în domeniul dezvoltării regionale, cu subprogramele10.000 km drumuri judeţene şi de interes local, modernizareasatului românesc, respectiv sistem de canalizare şi epurare aapelor uzate şi alimentare cu apă a localităţilor. Citiţi mai multepe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO