Eveniment

Elevii care fac naveta vor beneficia de transport gratuit

Elevii care fac naveta vor beneficia de transport gratuit

Autor: Departamentul Politic

29.08.2016, 14:18 739

"PNL a atras atenţia asupra faptului că abandonul şcolar a crescut la o limită critică după ce Guvernul Ponta a plafonat costul abonamentelor prin OUG nr. 29/2013. În ultimii ani, 160.000 de elevi navetişti au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru un drept gratuit şi garantat prin Constituţie", spune Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă.

Până acum, statul a decontat în jur de 25% din costul real al abonamentului pentru naveta şcolară, astfel încât, în ultimul an, abandonul şcolar a ajuns la 19%, mai spune deputatul. "România înregistrează acest procent ruşinos în condiţiile în care s-a angajat, prin Strategia Europa 2020, să ajungă în următorii patru ani la cifra de 11,3%. (...) În plus, toţi elevii trebuie să beneficieze şi de reducerea de 50% la abonamentul pentru transportul în comun", mai spune Turcan.

PNL mai solicită şi decontarea integrală a abonamentelor profesorilor navetişti din finanţarea de bază, nu din bugetele locale care, în foarte multe cazuri, nu pot suporta aceste costuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO