Eveniment

Elevii din Bucureşti au primit echipamente pentru a construi roboţi

Elevii din Bucureşti au primit echipamente pentru a...

Autor: Mihaela Pascari

28.11.2016, 00:02 442

Peste zece echipe, formate din câte zece liceeni din Bucureşti, au primit truse şi echipamente în valoare de 280.000 de euro, necesare pentru a construi roboţi. Elevii urmează să participe la competiţia naţională de robotică FIRST Tech Challenge, din care fac parte 50 de echipe din 48 de licee din ţară, răspândite în 33 de oraşe, care vor construi câte un robot.

Organizatorii competiţiei spun că în următoarea perioadă, vor fi trimise truse şi echipamente şi spre liceele participante din ţară, în cadrul unei caravane. Hub-ul din Bucureşti, care este şi centrul proiectului a fost lansat în luna octombrie a acestui an, la lan­sarea căruia Dana Războiu, pre­şe­din­te al Asociaţiei Naţie prin Educaţie, spunea că, scopul proiectului este de a creşte cât mai mulţi ingineri în ţară.

Elevii participanţi vor putea beneficia de tutoriale şi vor putea lucra în cadrul hub-ului. Com­petiţia este organizată de Aso­ciaţia Naţie prin Educaţie şi agenţia de publicitate McCann, cu sprijinul BRD, Vodafone şi Dede­man, iar elevii câş­tigători vor par­ticipa la Campionatul Mondial de Ro­bo­tică din SUA, în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO