Eveniment

Elicopterul SMURD, solicitat la Bâlea Lac, unde ambele telecabine ar fi fost implicate în accident

Elicopterul SMURD, solicitat la Bâlea Lac, unde ambele...

Autor: Laura Buciu

28.05.2017, 15:40 184

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat că echipaje SMURD Sibiu, împreună cu ambulanţe SAJ, Salvamont şi Jandarmeria montană actionează pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă mai multor persoane, rănite uşor, în urma unui incident la telcabinele Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pentru două persoane rănite uşor la Bâlea Lac a fost solicitat elicopterul SMURD, care să coboare victimele în timp scurt de pemunte.

„A fost solicitat elicopterul pentru a se acorda ajutor medical calificat celor două persoane rănite la Bâlea Lac. Alte echipaje ISU Sibiu cu două microbuze de transport persoane se deplasează pentru a prelua un grup de turişti care se aflau în telecabina de la Balea Lac. Toate persoanele vor fi evaluate medical de către echipajele aflate la faţa locului”, a transmis Nistor.

Pană la ora transmiterii acestei ştiri, paramedicii au acordat îngrijiri medicale de urgenţă unui număr de patru persoane, care se aflau la telecabina de la Bâlea Cascadă. Dintre cele patru, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare şi de membre si un barbat are o fractură deschisă la un membru inferior.

Deocamdată nu se poate spune cum s-a petrecut accidentul, primele informaţii fiind că telecabina care a coborât de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă s-ar fi lovit de staţie, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare, iar cum cele două telecabine merg sincron, ar fi angrenat-o şi pe cea care urcă spre Bâlea Lac.

Telecabina este singurul mijloc prin care se poate circula între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă până când va fi deschis traficul rutier pe Transfăgărăşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO