Eveniment

Energia şi producţia auto vor atrage investiţii noi în următorii 2-3 ani

Claudiu Gavrilă, Bureau Veritas: Costurile de manoperă în România sunt chiar cu 30-50% mai mici faţă de cele din Franţa.

Claudiu Gavrilă, Bureau Veritas: Costurile de manoperă în România sunt chiar cu 30-50% mai mici faţă de cele din Franţa.

Autor: Roxana Rosu

27.01.2015, 00:07 534

Industria auto şi energia vor atrage în următorii 2-3 ani noi investiţii din partea unor companii străine, în condiţiile în care sectorul de componente auto a atras deja atenţia unor firme importante, care continuă să îşi extindă capacităţile de producţie pe plan local.

„Costurile de manoperă sunt încă mai mici în România faţă de alte ţări europene, chiar cu 30-50% mai mici faţă de cele din Franţa de exemplu, iar oamenii sunt foarte bine pregătiţi. Există produ­­cători de componente auto care îşi extind acum capacităţile de producţie. Mare parte din componente se produc aici şi se exportă. Dar în 2-3 ani vor veni şi noi producători din industria auto care să asambleze aici“, a declarat la ZF Live Claudiu Gavrilă, I&F Sales manager Bureau Veritas, companie de consultanţă şi audit pentru proiecte de investiţii.

Un alt domeniu care va atrage investiţii în următorii doi ani este cel al producţiei de energie electrică, inclusiv pe segmentul de cărbune, unde există interes din partea unor companii din China.

„În 1-2 ani se vor face noi capacităţi de producţie de energie cu investiţii din China, chiar pe partea de cărbune. Şi la eoliene există producători de turbine care se interesează acum să investească în România“, a mai spus Gavrilă.

Gavrilă, Bureau Veritas, la ZF Live: România va înregistra în următorii 2-3 ani noi investiţii în producţia auto şi energie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO