Eveniment

Enterprise Investors preia retailerul de jucării Noriel de la Axxess Capital şi de la antreprenorii care l-au fondat

Enterprise Investors preia retailerul de jucării Noriel...

Autor: Cristina Roşca

14.04.2016, 17:51 1237

Fondul polonez de investiţii En­ter­prise Investors, care deţine acţiuni în mai multe companii de pe piaţa din Ro­mânia printre care şi lanţul de super­marketuri Profi, a preluat 100% din acţiunile retailerului de jucării Noriel. Fondul a preluat astfel acţiunile atât ale unui alt fond de investiţii Axxess Capital, cât şi pe cele ale familiei Constantinescu, fondatorii businessului. Acum acordul urmează să ajungă pe masa Consiliului Concurenţei.

„Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumpărare a 100% din acţiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri şi jucării din România. Vânzătorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, şi Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital”, spun reprezentanţii Enterprise Investors care nu dezvăluie însă valoarea tranzacţiei. Ziarul Financiar a scris încă din 2015 despre negocierile dintre părţi.

Noriel are 47 de magazine în 27 de oraşe, o unitate online, activitati de distributie si productie. Enterprise Investors a preluat intregul grup. Compania a fost fondată în 1995 de familia Constantinescu ca importator şi distribuitor de jucării şi de jocuri. În 1999, compania a creat “Toys and Games”, propria divizie de producţie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel şi-a continuat dezvoltarea prin intrarea în retail în 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creând o reţea de magazine specializate în vânzarea jocurilor şi a jucăriilor.

În 2015, vânzările Noriel au crescut cu 26% faţă de anul precedent, ajungând la aproximativ 30 milioane euro, spun reprezentanţii companiei.

“După finalizarea tranzacţiei intenţionăm să repetăm experienţa de la Profi. Vom întări echipa de management cu experţi în domeniu şi vom sprijini dezvoltarea reţelei de magazine Noriel în ţară astfel încât să dublăm numărul de magazine în următorii ani”, spune Şerban Roman, country director la Enterprise Investors. În dezvoltarea reţelei fondul va investi 2 milioane de euro. Consultanţii Enterprise Investors în această tranzacţie au fost PwC Romania şi RTPR Allen & Overy.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO