Eveniment

Euroholding: Acceleraţi atragerea de fonduri UE

22.06.2010, 23:01 29

Autorităţile trebuie să ia măsuri privind gestionarea fondurilorUE, întrucât gradul redus de absorbţie şi derularea lentă aproiectelor afectează firmele care vor să realizeze investiţii cuacest tip de finanţare, susţine Luca Serena, preşedinteleEuroholding, specializat în sectorul construcţiilor.

"Problema nu o reprezintă doar gradul scăzut de absorbţie afondurilor, ci şi consecinţele pe care acesta le produce, în sensulcă toate societăţile care prezintă proiecte nu fac investiţii pânăcând nu ştiu dacă proiectul lor va beneficia sau nu de fonduri", adeclarat Serena. El ocupă şi funcţia de preşedinte al Unimpresa, oasociaţie care reprezintă companiile italiene în România. Anultrecut, afacerile consolidate ale grupului au scăzut cu 50%, la 65de milioane de euro, din cauza crizei, care a afectat sectorulconstrucţiilor şi cel imobiliar, principalele domenii de activitateale Euroholding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO