Eveniment

Eurostat: Doi din zece turişti în România sunt străini

Eurostat: Doi din zece turişti în România sunt străini

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

08.07.2018, 14:30 244

Doi din zece turişti din România în 2016, au fost străini, care au cheltuit pentru şedere, în medie, 32 de euro şi au petrecut 4 nopţi în unităţile de cazare, arată un raport al Biroului de Statistică al Uniunii Europene - Eurostat.

În 2016, în topul turiştilor străini care au vizitat România se numără cetăţeni din ţările asiatice (2,7%), apoi 2,2% dintre turiştii străini au fost din Germania, iar italienii au reprezentat o pondere de 1,8% în acest interval de timp. Dintre aceştia, turiştii germani au cheltuit în medie pe noapte 109 euro, iar media duratei petrecute în unităţile de cazare a fost de 7 nopţi.

Pe de altă parte, rezidenţii români au preferat, ca destinaţii pentru vacanţele din 2016, ţări precum Italia, Grecia sau Bulgaria.

Aproximativ 3,5% dintre turiştii români au ales să-şi petreacă sejururile în Italia, unde au alocat pentru cazare 41 de euro pe noapte şi au petrecut 8 nopţi în unităţile de cazare.

Pe locul doi în clasamentul destinaţiilor preferate de români se află Grecia, unde au optat să plece în proporţie de 1,8% şi să cheltuiască pe noapte 68 de euro şi să petreacă aproximativ 6 nopţi în unităţile de cazare, arată Eurostat.

Bulgaria se află pe locul trei în preferinţele românilor pentru destinaţiile de vacanţă, astfel că 1,7% dintre turişti au plecat în ţara vecină, cheltuind în medie 48 de euro pe noapte în unităţile de cazare şi au petrecut acolo în jur de 7 nopţi.

La nivelul Uniunii Europene, 86% dintre turişti au fost rezidenţi, iar în top trei turişti străini se numără americanii, cetăţeni din ţările asiatice (altele decât China, Japonia, şi Korea), şi Elveţia, iar în privinţa destinaţiilor externe preferate de europeni se află Statele Unite, Turcia şi India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO