Eveniment

Eurostat: România, ţara cu cele mai multe angajări în sectorul bugetar, în perioada 2000-2016 din UE

Eurostat: România, ţara cu cele mai multe angajări în...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

23.07.2018, 16:08 175

România a înregistrat în perioada 2000-2016, cea mai mare creştere a ponderii numărului de angajaţi în sectorul guvernamental, din Uniunea Europeană, urmată de Ungaria, Slovenia şi Letonia, arată un raport publicat luni de Eurostat.

Ponderea persoanelor angajate în sectorul guvernamental a variat în 2016 la nivelul statelor membre, cea mai mare înregistrându-se în Suedia (29% din totalul ocupării forţei de muncă), Danemarca (28%), Finlanda (25%), Estonia (23%) Lituania, Franţa şi Ungaria (20%), iar cele mai scăzute rate s-au înregistrat în Germania (10%), Luxemburg (12%), Ţările de Jos (13%), Italia (14%), Portugalia, Irlanda şi Spania (15%).

În medie, sectorul guvernamental a reprezentat 16% din ocuparea totală forţei de muncă în UE, valoare care a rămas stabilă între 15% şi 17% din totalul ocupării forţei de muncă începând cu anul 2000.

Potrivit Eurostat, printre angajaţii din sectorul bugetar se numără funcţionarii publici şi alţi angajaţi guvernamentali (la nivel national şi local), precum şi forţele armate.

„Trebuie remarcat faptul că limitele sectorului guvernamental variază de la un stat membru la altul, de exemplu, locurile de muncă în educaţie sau sănătate fac parte din ocuparea forţei de muncă guvernamentale în unele ţări, în timp ce acestea nu sunt sunt incluse în această categorie în altele”, precizează Eurostat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO