Eveniment

Exclusiv online - Promovare inedita: IKEA si-a dus canapele in Pasaj la Universitate - Galerie foto

Exclusiv online - Promovare inedita: IKEA si-a dus canapele in Pasaj la Universitate - Galerie foto

Exclusiv online - Promovare inedita: IKEA si-a dus canapele in Pasaj la Universitate - Galerie foto

10.06.2010, 00:00 440

Campaniile de promovare pe care IKEA le deruleaza si in careinvesteste peste 1 mil. euro au ajuns in Pasajul Universitatii,unde retailerul si-a pus anumite modele de canapele. Romania nueste prima tara in care retailerul are astfel de campanii depromovare, in conditiile in care in martie si-a expus canapele instatiile de metrou din Paris. Peretii statiilor de metrou erau deasemenea acoperiti la Paris cu printuri care arata interioarele instil IKEA.

"Locatia de la Universitate a fost aleasa datorita fluxuluifoarte mare de oameni care tranziteaza aceasta zona zilnic.Proiectul special care se deruleaza acum in pasajul Universitatiisi promoveaza in mod special canapelele KLIPPAN face parte dintr-ocampanie mai ampla concentrata pe camera de zi si in principiu pecanapele", a spus Mihaela Muresan, marketing manager al IKEARomania.Pentru acesta campanie, IKEA nu are in vedere si aletlocatii mai putin conventionale, insa in trecut a mai decorat unelestatii de autobuz in sifoniere.

IKEA are in prezent o singura unitate pe piata locala, in zonacomerciala Baneasa din Capitala, iar recent magazinul a fostachizitionat chiar de retailerul suedez pana la acest momentfunctionand in regim de franciza.

In 2009, IKEA a a avut vanzari de 349,24 mil. lei (83,2 mil.euro), in scadere cu 9% comparativ cu nivelul din 2008, conformdatelor furnizate. Daca pe de o parte vanzarile au scazut, profituls-a majorat cu circa 70%, pana la 24 mil. lei (5,7 mil. euro).

Reteaua IKEA a fost fondata de Ingvar Kamprad, unul dintre ceimai bogati oameni din lume. In Romania, el isi leaga numele atat deIKEA, cat si de compania aeriana Carpatair, unde detineactiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO