Eveniment

Exclusiv ZF: Ministrul Energiei schimbă directorii la Romgaz precum cămăşile: Adrian Volintiru este noul director general al celui mai mare producător de gaze naturale, dar tot cu un mandat pe patru luni

Exclusiv ZF: Ministrul Energiei schimbă directorii la...

Autor: Liviu Popescu

14.06.2018, 18:26 1048

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România, are un nou director general după ce consiliul de administraţie a decis numirea lui Adrian Volintiru pe o perioadă de patru luni ca şef al companiei cu 14,3 miliarde de lei capitalizare, potrivit unui document intrat în posesia ZF. Volintiru a confirmat informaţia pentru ZF. 

„Consiliul de Administraţie aprobă nota comitetului de nominalizare şi remunerare şi numeşte pe domnul Volintiru Adrian Constantin în funcţia de director general al Romgaz pe o perioadă de patru luni”, potrivit documentului obţinut de ZF. Anterior acestei numiri şef al Romgaz era Emil Cindrea.

La jumătatea lunii aprilie ZF a scris că Adrian Volintiru a intrat în directoratul Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie românească.

„Nu ştiu cum a avut loc procesul de selecţie“, a răspuns Adrian Volintiru la întrebarea privind modalitatea în care a fost numit în funcţie. „Este un mandat provizoriu, până la 5 mai“, a mai spus noul membru din directoratul Hidro­electrica.

Adrian Volintiru este membru în board-ul Romgaz, funcţie pe care a ocupat-o şi în perioada mai 2013-iunie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO