Executivii americani pe care Trump ar trebui să-i facă mai bogaţi încearcă să scape de acţiuni

22 dec 2016 Autor: Bogdan Cojocaru

Directorii executivi şi alţi angajaţi de top ai companiilor americane, ale căror cufere personale şi de la muncă ar trebui să se umple datorită politicilor preşedintelui ales Donald Trump, îşi vând din acţiuni, în timp ce investitorii se grăbesc să profite de frenezia de pe burse provocată de victoria lui Trump, scrie CNBC.

Entuziasmul executivilor s-a prăbuşit curând după începerea freneziei, iar „insiderii“ au continuat să-şi transforme acţiunile în lichiditate chiar şi în condiţiile în care Trump şi-a construit unul dintre guvernele cele mai prietenoase cu afacerile din istoria SUA. Vânzările sunt intense în sectorul bancar, industrial şi cel al energiei, potrivit lui Ben Silverman, analist la InsiderScore.

„Este cu siguranţă interesant că insiderii din trei sectoare - cel financiar, cel de produse industriale şi cel al energiei -, care ar trebui să beneficieze de pe urma politicilor noului guvern, sunt în fruntea valului de vânzări. Altfel, schimbările avute în vedere pentru Codul fiscal vor fi probabil benefice persoanelor cu venituri mari.

Cred că aceasta demonstrează că există întotdeauna incertitudini când se schimbă administraţia şi că aceşti insideri sunt o specie specifică de jucători pe bursă“, spune Silverman.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.12.2016

 
Cuvinte cheie:
Trump
, actiuni
, executivi
, americani
, bogati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide