Eveniment

Exerciţiu militar la Marea Neagră cu fregata franceză La Fayette şi două nave militare române

Exerciţiu militar la Marea Neagră cu fregata franceză...

Autor: Cătălin Legănel

27.03.2017, 10:12 62

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, nava militară franceză „La Fayette”, o fregată cu o vechime de 20 de ani, a făcut o escală de patru zile în Portul Constanţa, perioadă în care au fost planificate întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, activităţi sportive la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi vizite ale echipajului la Muzeul Marinei Române.

Fregata „La Fayette” este comandată de comandorul Stanislas Delatte şi a intrat în serviciul Marinei Naţionale Franceze în anul 1996. Nava are o lungime de 125 de metri şi dispune de sisteme de rachete anti-navă Exocet 40, sistem de rachete Crotale, mitraliere de 12,7 mm şi tunuri de 20 mm şi de 100 mm.

Luni, echipajul fregatei franceze va participa la o serie de manevre în apele Mării Negre, efectuate în compania a două nave militare ale Forţelor Navale Române, ce vizează lupta împotriva ameninţărilor aeriene şi de suprafaţă.

„La exerciţiul în comun, echipajele corvetei „Contraamiral Horia Macellariu” şi dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” îşi vor consolida deprinderile de a pune în practică proceduri standard de operare NATO, în contextul unor scenarii de asigurare a libertăţii de navigaţie şi a traficului maritim”, se precizează într-un comunicat al SMFN.

Nava militară La Fayette F710 a traversat Strâmtoarea Bosfor pentru a intra în Marea Neagră în data de 17 martie.

„Forţele navale ruse vor urmări cu atenţie deplasările fregatei La Fayette”, a atras atunci atenţia un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO