Eveniment

FCSB – Sporting 1-5. Golurile lusitanilor au venit în urma greşelilor fundaşilor: Niţă, Enache şi Larie s-au întrecut în gafe. Europa League e destinaţia finală

23.08.2017, 21:37 681

FCSB - Sporting 1-5 (Morais 20 / Doumbia 13, Acuna 60, Gelson 64, Dost 75, Battaglia 88) , 0-0 în tur

23:36 FINAL! FCSB - SPORTING 1-5 (1-5 la general), într-o partidă în care Doumbia a deschis scorul, Morais a egalat rapid, dar Acuna, Gelson, Dostşi Battaglia nu iertat. 

23:33 GOL Sporting!

23:25 Momentele în care performanţa se scurge printre degete sunt cele mai greu de digerat, iar Arena Naţională a amuţit. Doar suporterii dinamovişti, care stau în peluza oaspeţilor, se mai aud, în timp ce foarte multi suporteri s-au ridicat si au plecat dupa golul de 4-1. Crainicul a anunţat că 49.214 de oameni au fost prezenţi la stadion pentru FCSB - Sporting.

23:19 GOL Sporting! Este inexplicabil cum FCSB a picat în a doua repriză, după ce începuse foarte sus prin Alibec, Teixeira, Filip şi Morais. Ultimul gol al portughezilor a venit după o fază-şcoală. Gelson a fost scăpat pe partea dreaptă, şi-a făcut mingea pe interior, a aruncat o privire în careu, acolo unde Larie l-a uitat pe Dost, iar olandezul a înscris cu un şut plasat la colţul lung. 

23:08 GOL Sporting! Calificarea e jucată în acest moment, FCSB merge în grupele Europa League, iar Sporting la "masa bogaţilor". Fiind jucat sporadic în ultimul timp, Filip a pierdut o minge la jumătatea terenului, iar Gelson s-a dus până în poartă cu mingea, finalizând cu un şut plasat la colţul lung.

23:04 GOL Sporting! Greşeală uriaşă în apărarea lui Dică speculată de Acuna, care a înscris în poarta goală. După minutele de presiune pe care FCSB le-a avut, portughezii au pasat lung pentru viteza lui Acuna, Niţă a ieşit neinspirat la marginea careului, Enache nu l-a protejat de atacantul lui Sporting, mingea a trecut de cei doi, iar Acuna a adus Sporting în avantaj.

23:00 Curg ocaziile la poarta lui Rui Patricio! Alibec a început să se ia de gât cu fundaşii lui Sporting, iar la ultima fază a scos din marcaj trei fundaşi adverşi, a pasat în stânga la Morais, care a retrimis în careu la Alibec, acesta i-a scos la marginea careului lui Filip, care a trimis din nou foarte mult peste poartă. Cu un minut înainte, Florin Tănase a căzut de lângă Mathieu, a ţipat spre centralul partidei, dar acesta a lăsat jocul să continue.

Vedeţi mai mutle pe ProSport.ro

22:55 Vicecampioana a mai irosit o ocazie de a marca. Alibec a preluat superb dintre doi fundaşi ai lui Sporting, a driblat, dar a fost doborât imediat cum şia făcut mingea pe şut. Toate speranţele au stat în piciorul lui Momcilovic, care a tras peste de la 25 de metri. 

22:51 FCSB a început partea secundă la fel ca în primele ale meciului. În primă fază, Morais s-a strecurat printre doi fotbalişti ai lui Sporting, a pasat la Alibec, care a deviat la Filip, dar şutul acestuia s-a lovit de zidul făcut de lusitani. FCSB a recuperat rapid, Golofca a ridicat mingea peste Piccini, care a rămas cu ochii în soare, mijlocaşul a scos în marginea careului, acolo de unde Teixeira a tras mult peste poartă. Portughezii sunt amorţiţi în aceste momente.

22:49 A început repriza secundă, fără Constantin Budescu pe teren, în locul său fiind introdus Florin Tănase. Aşa cum a anunţat de dinaintea meciului, Dică s-a putut baza pe Budescu doar 45 de minute. 

Vedeţi mai mutle pe ProSport.ro

22:33 Pauză, după o primă repriză în care vicecampionii au arătat că pot emite pretenţii la grupele Ligii Campionilor, dar cu un Enache care a avut câteva greşeli în lanţ înainte de intrarea la cabine.

22:27 FCSB le ţine piept portughezilor şi în returul de pe Arena Naţională, diferenţa fiind făcută doar de golul înscris de Sporting în deplasare, iar la acest scor vicecampionii României sunt eliminaţi. Elevii lui Dică îşi tatonează adversarul, aşteaptă o breşă lăsată în apărare de Sporting pentru un contraatac decisiv. În acest moment, "verzii" deţin posesia, dar şi ocaziile, după ce au mai şutat de două ori pe poartă, dar moale astfel că Niţă a reţinut. 

22:20 Deşi Jorge Jesus a surprins pe toată lumea prin titularizarea lui Doumbia, în detrimentul golgheterului Bas Dost, ivorianul este cel puţin la fel de periculos precum atacantul olandez în condiţiile în care a marcat, în Liga Campionilor, 14 goluri în 27 de meciuri pentru CSKA Moscova.

22:16 Ce şansă a avut Sporting de a se desprinde, dar ce intervenţie mare a avut Niţă. Gardianul echipei l-a pândit pe Doumbia, după ce ivorianul a scăpat singur spre poartă, Niţă a observat că atacantul e cu capul în pământ şi s-a aruncat asupra mingii. Rămâne 1-1 datorită portarului de 30 de ani.

Foto: Şi chinezii ţin cu Steaua

22:10 FCSB a prins curaj şi a făcut pasul în faţă, după ce portughezii i-au speriat în începutul partidei. Dică a mutat mai mulţi oameni în jumătatea adversă, dar cu riscul unui contraatac fatal. Iar acel moment a venit. Alibec a pierdut mingea în jumătatea adversă, portughezii au scăpat trei contra trei spre poarta lui Niţă, dar Silva a pasat aiurea, iar faza s-a stins. 

Foto: Tabela ne dă speranţe

22:05 GOOOOOOOOL FCSB! Alibec a fost uriaş la faza golului egalizator, după ce a scăpat cu Mathieu, a trecut mingea pe lângă fundaşul trecut pe la Barcelona, a şutat la colţul lung, iar Morais a egalat, după ce Rui Patricio a respins greşit în faţă.

Vedeţi mai mutle pe ProSport.ro

21:57 GOL Sporting! Mingea scăpată de Niţă în faţa portughezilor doar a anunţat o nouă greşeală a defensivei lui Dică, dar de această dată greşeala a fost fatală. Piccini a aruncat foarte lung de la margine, Teixeira a pierdut duelul aerian, portughezii au prelungit pe spate până la Acuna, care a ciupit mingea din faţa unui adversar, în mijlocul careului, iar Doumbia a trimis cu dreptul în vinclul porţii. FCSB are nevoie de două goluri în acest momente pentru a se califica.

Foto: Pericol la poarta Stelei

21:51 Peluza FCSB-ului nu a mai încercat nicio coregrafie spectaculoasă. Nu am mai avut parte de nicio farsă a rivalilor. Cei prezenţi pe stadion au aprins bliţurile telefoanelor mobile, în momentul în care jucătorii s-au aliniat la mijlocul terenului. Pe teren, portughezii s-au instalat în jumătatea echipei lui Dică şi au început să preseze din benzile terenului, fără vreo ocazie notabilă.

21:46 Fanii s-au ridicat pentru prima dată de pe scaune, după ce FCSB s-a apropiat de poarta lui Rui Patricio prin Alibec, care i-a pasat din prima lui Budescu, dar mijlocaşul doar a ciupit mingea până la portarul lui Sporting.

Foto: Atmosferă incendiară pe Naţional Arena

21:45 A început partida de pe Arena Naţională cu peste 45.000 de fani în tribunele stadionului.

Surpriza: în echipa prezentată la masa presei este prezent Lucian Filip, mijlocas central.
 
Steaua joaca în sistemul 4-2-3-1. Portar este Niţă, apărători sunt Morais, Momcilovici, Larie şi Enache, mijlocaşi sunt Filip, Popescu, iar mijlocaşi ofensivi sunt Golofca, Budescu, Texeira. În atac joacă Alibec.
 
 
Foto: Masa presei
 
  • FCSB: Niţă - Enache, Larie, Momcilovic, J. Morais - O. Popescu, L. Filip - Teixeira, Budescu, Golofca - Alibec
  • Rezerve: Stăncioiu, Gnohere, Fl. Tănase, Pleaşcă, Achim, De Amorim, Man
  • Sporting: Rui Patricio - Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao - Battaglia, Adrien Silva - Gelson Martins, Bruno Fernandes, Acuna - Doumbia
  • Rezerve: Salin, Alan Ruiz, Bruno Cesar, Petrovic, Dost, Medeiros, Figueired
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO