Eveniment

Femeile sunt „penalizate“ în carieră pentru pauzele de creştere a copiilor, pe când bărbaţii care îşi iau concediu de paternitate sunt promovaţi

Autor: Adelina Mihai

22.05.2017, 09:00 1670

Femeile nu ar trebui să sufere „penalizări“ în carieră pentru că îşi iau concediu pentru creşterea copiilor, deoarece diferite studii arată că, dacă pentru femei această perioadă este văzută ca o sincopă în carieră, pentru bărbaţi această pauză din carieră reprezintă un beneficiu.

„Mai multe studii arată că există un paradox: dacă pentru femei perioada de concediu pentru creşterea copilului este «career breaker», pentru bărbaţii care fac acelaşi lucru este «career maker», adică îi ajută să promoveze în carieră. Poate că acest lucru ne va ajuta să îi convingem pe bărbaţii care ocupă funcţii de conducere să promoveze mai mult în organizaţiile lor politici care să încurajeze echilibrul de gen“, a spus Sonya Richardson, preşedintele PWN Global (Professional Women’s Network), o reţea globală care reuneşte asociaţiile profesionale ale femeilor cu funcţii de conducere. Ea a fost prezentă în acest weekend la un eveniment organizat în Bucureşti.

Deşi în ultimii ani s-a vorbit mult despre nevoia de politici privind echilibrul de gen din organizaţii, din păcate, se observă o tendinţă de stagnare sau chiar de scădere a ponderii femeilor aflate în funcţii de conducere, a adăugat Sonya Richardson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO