Eveniment

Ferrari a inmatriculat in ianuarie masini de 1,5 mil. euro

Ferrari a inmatriculat in ianuarie masini de 1,5 mil. euro
14.02.2010, 23:08 40

Sase modele Ferrari in valoare de aproape 1,5 mil. euro au fostinmatriculate in luna ianuarie in Romania. Acesta este cel mairidicat nivel lunar de cand constructorul italian este prezentoficial pe piata locala, reprezentand un sfert din vanzarile deanul trecut ale Forza Rossa, importatorul constructorului italian,companie controlata de Ion Bazac, fostul ministru al sanatatii, siCamelia Bazac. Valoarea automobilelor Ferrari inmatriculate inianuarie reprezinta aproape 5% din valoarea totala a celorlaltemarci auto inmatriculate luna trecuta.

Piata auto locala a scazut cu 50% in ianuarie, la un nivel deaproximativ 4.000 de masini, iar inmatricularile au inregistrat undeclin de 85%, la 2.100 de automobile.

Dintre cele sase Ferrari, trei au fost vandute in decembrie sitrei in ianuarie, inmatricularea acestora fiind intarziata deconditiile meteo, potrivit oficialilor companiei. Dintre cele sasemodele inmatriculate, cel mai scump este un Ferrari F430 ScuderiaSpider, model realizat in editie limitata de 499 de exemplare si cuun pret de aproape 300.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO