Ferrari a inmatriculat in ianuarie masini de 1,5 mil. euro

14 feb 2010 Autor: Bogdan Alecu

Sase modele Ferrari in valoare de aproape 1,5 mil. euro au fost inmatriculate in luna ianuarie in Romania. Acesta este cel mai ridicat nivel lunar de cand constructorul italian este prezent oficial pe piata locala, reprezentand un sfert din vanzarile de anul trecut ale Forza Rossa, importatorul constructorului italian, companie controlata de Ion Bazac, fostul ministru al sanatatii, si Camelia Bazac. Valoarea automobilelor Ferrari inmatriculate in ianuarie reprezinta aproape 5% din valoarea totala a celorlalte marci auto inmatriculate luna trecuta.

Piata auto locala a scazut cu 50% in ianuarie, la un nivel de aproximativ 4.000 de masini, iar inmatricularile au inregistrat un declin de 85%, la 2.100 de automobile.

Dintre cele sase Ferrari, trei au fost vandute in decembrie si trei in ianuarie, inmatricularea acestora fiind intarziata de conditiile meteo, potrivit oficialilor companiei. Dintre cele sase modele inmatriculate, cel mai scump este un Ferrari F430 Scuderia Spider, model realizat in editie limitata de 499 de exemplare si cu un pret de aproape 300.000 de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2010

 
Cuvinte cheie:
Ferrari
, inmatriculari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide