Eveniment

Fiul preşedintelui AVAS, judecat pentru trafic de droguri, cere CAB să fie eliberat

Autor: Mediafax

04.01.2012, 10:53 168

Andrei Popa, fiul preşedintelui AVAS Aurelian Popa, cere, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, să fie liberat provizoriu pe cauţiune.

Andrei Popa este arestat din 2 august în baza unui mandat emis de Tribunalul Bucureşti.

În 29 august, fiul preşedintelui AVAS a fost trimis în judecată alături de Elias Popescu, ambii fiind acuzaţi de trafic de droguri.

O zi mai târziu, instanţa Tribunalului Bucureşti a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a lui Andrei Popa. Decizia a fost contestată de fiul preşedintelui AVAS la Curtea de Apel Bucureşti, care în 7 septembrie i-a respins ca nefondat recursul.

Ulterior, la termenul din 21 noiembrie al dosarului în care este acuzat de trafic de droguri, instanţa Tribunalului Bucureşti i-a respins o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Andrei Popa a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care în 24 noiembrie i-a respins ca nefondat recursul.

"(...) în niciun moment nu am avut cunoştintă de faptul că fiul meu ar fi desfaşurat vreo activitate de natură infracţională. Am siguranţa şi convingerea că organele de cercetare penală, precum şi instanţele de judecată competente, vor analiza şi vor decide în conformitate cu prevederile legale. În calitate de părinte, îmi exprim regretul pentru faptele de care fiul meu este acuzat şi precizez ca el şi doar el este singurul răspunzător de cele întamplate şi singurul care trebuie să suporte consecinţele legale ale faptelor sale", declara preşedintele AVAS, Aurelian Popa, într-un comunicat transmis presei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO