Eveniment

Florin Iordache răspunde cererii de reexaminare a lui Iohannis: Nu schimbăm textul

Florin Iordache răspunde cererii de reexaminare a lui...

Autor: Diana Grigore

15.06.2018, 15:11 142

"Proiecul îl vom trimite preşedintelui exact aşa cum este. Proiectul a fost declarat constituţional. Este un demers de a intra cât mai târziu în vigoare această lege, este o lege aşteptată de corpul judecătorilor. Prin înfiinţarea acelei secţii nu facem decât să nu mai existe presiuni asupra judecătorilor, din partea procurorilor DNA. Nu vom schimba nimic ( la proiectul de lege-n.r), o vom retrimite preşedintelui în forma în care a fost declarată constituţională, astfel încât în 10 zile preşedintele va fi obligat să o promulge", a declarat deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. În prealabil, şeful statului sesizare Curtea Constituţională a României asupra neconstituţionalităţii actului normativ, însă cererea i-a fost respinsă, judecătorii CCR motivând că preşedintele a depăşit termenul legal de sesizare a instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO