Florin Jianu, ministrul IMM-urilor, a demisionat joi din guvern

3 feb 2017 Ziarul Financiar

Florin Jianu, ministrul IMM-urilor, a demisionat joi dimineaţă din guvern susţinând că nu împărtăşeşte anumite acţiuni, referindu-se la adoptarea de către guvernul Grindeanu a celebrei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codului penal. 

În şedinţa de guvern de marţi seară Jianu a fost prezent. „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!".

Comentând prima demisie a unui ministru din guvernul lui, premierul Grindeanu a spus: „Poate că unul dintre colegii mei nu a rezistat la acest asalt, şi anume Florin Jianu, şi a făcut în activitatea sa un pas în spate. Nu este simplu să primeşti înjurături legate de tine, de familia ta“. El a afirmat că va propune ca ministrul economiei Alexandru Petrescu să preia interimar conducerea ministerului.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2017

 
Cuvinte cheie:
PSD
, ordonanta
, florin jianu
, ministru
, demisie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide