Eveniment

FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea tranşei a şasea

FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea tranşei a şasea
24.09.2010, 22:16 43

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a cincea evaluare a acordului cuRomânia, precum şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia vaelibera cea de-a şasea tranşă din împrumut, de peste 900 demilioane de euro, bani care vor fi viraţi, cel mai probabil luni,în contul Băncii Naţionale a României, scrie Mediafax.

"A existat suport din partea tuturor membrilor şi s-a votat înunanimitate acordarea celei de-a şasea tranşe. Rămâne problemaarieratelor, deja o problemă structurală, unde trebuie neapăratfăcut ceva. Desigur, au fost făcute foarte multe lucruri înRomânia, măsuri pe care alte state nu le-au adoptat", a declaratpentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu.

El a precizat că o nouă misiune a FMI va veni la Bucureşti pe 20octombrie pentru următoarea evaluare a acordului stand-by.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene s-a aflat înperioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru revizuireaacordului cu România şi a evaluat modul în care au fost îndeplinitecriteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

De asemenea, a fost stabilit un nou set de prognozemacroeconomice.

În urma evaluării, FMI şi Comisia Europeană au revizuit înscădere estimarea privind contrancţia economiei în acest an la1,9%, anticipând o revenire în 2011, când PIB este prognozat săcrească cu 1,5%-2%. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO