Eveniment

FMI: Guvernul nu a solicitat negocierea unui acord

01.02.2009, 20:03 14

FMI nu a primit din partea Guvernului Romaniei nicio solicitare pentru inceperea negocierilor in vederea incheierii unui acord, misiunea care se afla in aceste zile la Bucuresti avand pe agenda doar discutii cu noul executiv privind evolutiile economice recente si perspectivele pentru 2009, a declarat joia trecuta la Washington David Hawley, senior advisor la departamentul pentru relatii externe al FMI.

"Nu doresc sa speculez unde ar putea ajunge niste discutii care nici n-au inceput", a spus Hawley intrebat daca este posibil sa se ajunga la negocierea unui program economic.
O pozitie similara a exprimat joi dupa-amiaza Amelia Torres, purtatorul de cuvant al comisarului UE pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, in conditiile in care si Comisia Europeana a trimis la Bucuresti o echipa de experti. "Nu am primit nicio solicitare de sprijin financiar. Vizita expertilor are drept scop monitorizarea situatiei in conditiile in care noul guvern finalizeaza bugetul pe 2009", a declarat Torres pentru ZF.
Presedintele Traian Basescu afirmase miercuri ca inca de pe 12 ianuarie a anuntat Comisia Europeana ca Romania intentioneaza sa ceara un sprijin de 6-7 mld. euro, dublat de un acord de supraveghere cu FMI.
Premierul Emil Boc a declarat joi seara ca nu exclude "posibilitatea unei discutii si a incheierii unui acord cu FMI". "Avem nevoie de finantarea deficitului bugetar si sunt doua-trei solutii, finantarea din partea UE, piata interna si FMI sau alte banci asimilate FMI."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO