Eveniment

Fondul american Blackstone se uită către investiţii în infrastructură pe fondul unui an record pentru astfel de proiecte

Fondul american Blackstone se uită către investiţii...

Autor: Catalina Apostoiu

14.12.2016, 00:00 268

Blackstone Group ar putea crea un nou business de investiţii în infrastructură într-un moment în care sume record sunt direcţionate către fonduri care investesc în porturi, conducte şi alte proiecte publice, scrie Wall Street Journal.

Dacă gigantul de pe Wall Street îşi va pune planul în aplicare, acesta se va alătura mai multor mari firme de investiţii, incluzând Carlyle Group şi Global Infrastructure Partners, care atrag fonduri de infrastructură de ordinul miliardelor de dolari. Blackstone a investit în turnuri de telefonie mobilă în SUA şi Brazilia, a construit o facilitate de export de gaze naturale în Louisiana şi chiar şi un dig în sectorul hidroelectric în Uganda folosind lichidităţi din fondurile sale pentru energie şi situaţii speciale.

Acum, executivii gigantului se gândesc să înfiinţeze o divizie care să-şi asume mai multe astfel de proiecte, potrivit unor surse familiare cu situaţia. Mari investitori ca fonduri de pensii, asigurători şi familii bogate au direcţionat aproximativ 52 mld. dolari către fonduri private de infrastructură în acest an, cel mai ridicat nivel anual înregistrat vreodată, potrivit Prequin. Accelerarea investiţiilor în sector survine pe fondul alegerii lui Donald Trump, acesta promiţând să impulsioneze investiţiile private în infrastructură. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO