Eveniment

„Fondul Proprietatea vrea să-şi vândă participaţiile la E.ON, dar nu a prezentat o ofertă“

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România: Nu am avut nicio discuţie concretă legată de acest lucru.

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România: Nu am avut nicio discuţie concretă legată de acest lucru.

Autor: Mediafax

27.05.2015, 00:03 430
Fondul Proprietatea vrea să vândă participaţiile deţinute la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a prezentat o ofertă în acest sens conducerii E.ON, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, unul din cei doi mari distribuitori locali de gaze.

„Nu am avut nicio discuţie concretă legată de acest lucru. Ştim că vor să iasă din acţionariat, însă nu avem nicio propunere concretă de la Fondul Proprietatea pe marginea acestui subiect“, a afirmat el.

Fondul Proprietatea deţine 18,4% din acţiunile E.ON Distribuţie România şi 13,39% din E.ON Energie România, companii controlate de grupul german E.ON.

Totodată, Hajdinjak a respins din nou acuzaţiile FP privind încălcarea principiilor de guvernanţă corporativă şi conflictul de interese în legătură cu o serie de contracte de consultanţă încheiate între E.ON şi firmele controlate de companie.

Pe de altă parte, Hajdinjak a declarat că se aşteaptă ca Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să majoreze în acest an preţul gazelor naturale destinate populaţiei.

„Dacă liberalizarea va continua - şi va continua -, va avea cu siguranţă un efect în preţul final al gazelor. Decizia ţine de reglementator (ANRE - n.red.). Până acum nu a fost stabilit nimic oficial, dar dacă te uiţi la ultimele declaraţii ale oficialilor ANRE, este prevă­zută o creştere, dar nu a fost comunicat nimic oficial încă“, a declarat Hajdinjak.

E.ON a anunţat ieri că firmele din grup au investit în total în România anul trecut aproximativ 420 de milioane de lei (94 de milioane euro), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată în acest scop în ultimii ani.

Pentru 2015 sunt bugetate investiţii de aproape 400 de milioane lei (90 de milioane euro), sume care vor fi alocate, ca şi în 2014, prioritar către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO