Eveniment

Un salon de cosmetica din Suceava a luat 16.000 € de la UE

20.08.2009, 00:00 750

Salonul de cosmetica si infrumusetare corporala Michelle dinSuceava care a inregistrat anul trecut afaceri de 18.000 de euro,va primi de la UE peste 26.000 de euro pentru achizitionarea unuiaparat de ultima generatie pentru combaterea celulitei, a unuiaparat utilizat in tratamente corporale SPA, un calculator si unsoft special pentru saloanele de infrumusetare.

"Ne orientam catre o afacere pe termen lung, cu investitii inechipamente performante, care sa ne diferentieze in fatacompetitorilor, care sa genereze venituri si sa ocupe o cotaimportanta de piata, avand in vedere exigenta crescanda apublicului si tendinta de aliniere la standardele europene. Acestlucru este greu de realizat din surse proprii, echipamentele suntcostisitoare si atunci am decis sa apelam la fonduri europene prinProgramul Operational Regional", spune Simona Cosovanu, actionar alsalonului Michelle, care impreuna cu sotul sau a deschis primulcabinet de cosmetica in urma cu sase ani.

Proiectul a fost intocmit impreuna cu doi experti contabili cuexperienta si vizeaza dotarea salonului cu echipamente sitehnologii noi. Prin intermediul proiectului au fost achizitionateun aparat Cellu M6 utilizat in combaterea celulitei si CapsulaDermalife Spa-Jet utilizata in tratamente corporale SPA. A mai fostachizitionat un calculator, un soft special pentru saloanele deinfrumusetare, precum si o licenta.

Valoarea totala a proiectului este de 191.587 de lei (circa45.000 de euro), din care 112.795 de lei (16.000 de euro)reprezinta banii pe care salonul Michelle il va primi de la UE. Ceidoi actionari au depus proiectul anul trecut la Agentia pentruDezvoltare Regionala Nord Est cu sediul in Piatra Neamt(adrnordest.ro). Contractul cu Autoritatea de Management care esteMinisterul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a fost semnat inaprilie 2009, iar termenul de implementare a fost de trei luni.

In prezent, firma a achizitionat echipamentele pe care le-aachitat integral si a depus la sfarsitul lunii iulie 2009 cerereade rambursare. "Contributia proprie a fost asigurata din surseproprii, iar pentru partea care urmeaza sa o incasam ca «asistentafinanciara nerambursabila» in suma de 112.795 de lei am reusit sacontractam un credit pe termen scurt la BCR Suceava. Impactulfinantarii asupra activitatii salonului este crearea de noi sursede dezvoltare a societatii prin cresterea cifrei de afaceri. Deasemenea, am creat noi locuri de munca", explica SimonaCosovanu.

Salonul Michelle avea doi angajati, iar in urma realizariiproiectului au creat alte trei noi locuri de munca. Anul trecutfirma a inregistrat o cifra de afaceri de 68.900 de lei (circa18.000 de euro). "Ca urmare a realizarii noii investitii, seproiecteaza o crestere a cifrei de afaceri cu 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO