Eveniment

Fonduri UE de 15 mil. euro pentru microintreprinderi

01.04.2010, 23:13 83

Aproape 100 de microintreprinderi din zona Bucuresti-Ilfov audepus de la deschiderea apelului de proiecte in decembrie dosareprin care au solicitat fonduri europene in cuantum de peste 13 mil.euro pentru achizitionarea de echipamente IT, scaune si echipamentestomatologice, camere de filmat pentru industria cinematografica,mobilier de birou, utilaje pentru activitati de productie sauconstruirea spatiilor de productie.
Dintre aceste proiecte, 25 au fost respinse, iar 71 de dosare princare s-a solicitat o finantare de 10 mil. euro au trecut de primeleetape de evaluare.
Depunerea este continua si se primesc dosare de finantare pana candbanii solicitati de microintreprinderi ca fonduri nerambursabiledepasesc cu 50% valoarea alocarii. Fondurile sunt disponibile incadrul Programului Operational Regional (POR), masura 4.3"Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor".
"Suma pe care o avem disponibila pentru acest apel de proiecte estede 15 milioane de euro. Acesta este intregul buget pe care il avemalocat pana in 2013 pentru microintreprinderi, in cazul in care nuvor mai exista realocari", spune Dan Nicula, directorul general alAgentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI),agentia care coordoneaza acest program si unde se depun cererile definantare.
Microintreprinderile pot sa primeasca maximum 60% din totalulcheltuielilor eligibile (cele prevazute in ghidul solicitantului),dar nu mai mult de 200.000 de euro.
Fondurile europene alocate microintreprinderilor dinBucuresti-Ilfov pentru perioada 2007-2013 se ridica la 17,7 mil.euro, iar primul apel de proiecte a fost lansat in martie 2008,suma pusa la bataie fiind de circa 3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO