Eveniment

Ford cere stoparea constructiei de case langa fabrica

10.02.2009, 18:12 53

Conducerea Ford Romania a solicitat ieri autoritatilor locale sa intervina pentru a nu mai fi eliberate autorizatii de constructie pentru locuinte langa fabrica de la Craiova.

"S-a pus problema construirii de locuinte din jurul Ford. Ni s-a cerut sa intervenim si sa nu mai dam niciun fel de aprobare de construire in aceasta zona, pentru ca in aceasta fabrica se va lucra sapte zile din sapte si 24 de ore din 24", a declarat presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, dupa o intrevedere cu reprezentantii companiei.
Intalnirea cu oficialii locali vine la o zi dupa ce directorul uzinei de la Craiova, Dionisio Campos, a participat la o intalnire publica organizata de Primaria Craiova in cadrul "procedurii de obtinere a autorizatiei integrate de mediu pentru sectiile de turnatorie, motor si cutii de viteze".
El a declarat cu aceasta ocazie ca Ford Romania a investit 16 mil. euro pentru "imbunatatirea conditiilor de mediu" de la fabrica din Craiova, investitii care au vizat indepartarea azbestului si a elementelor PCB. "Va asigur ca aceasta fabrica va fi un model pentru industria automobilistica. O vom trata asa cum tratam celelalte fabrici din lume. Suntem in proces de a imbunatati infrastructura existenta, prin inlaturarea azbestului si a elementelor PCB. Vom interveni si la statia de epurare a apelor uzate din fabrica", a declarat Campos.
El a mai spus ca Ford Romania nu va investi in constructii noi in incinta fabricii de la Craiova, mizand, pe moment, pe modernizarea actualelor spatii. "Nu vom demola nimic, ci vom imbunatati totul. Iar pe parcurs vom construi si alte sectii de productie. Deocamdata, in acest stadiu al operatiunii nu avem nevoie de hale noi. Putem realiza tot ce ne-am propus si atinge obiectivele pe care ni le-am asumat pe suprafata construita existenta. Toate halele sunt insa intr-un proces masiv de modernizare. Practic, din ce era inainte, vor ramane doar peretii si inlocuim tot", a explicat Campos.
Directorul general al Ford Romania a reafirmat intentiile investitionale ale Ford la Craiova, Campos sustinand ca primul Transit Connect va iesi pe portile uzinei in a doua jumatate a acestui an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO